Wat is rakeback?

Online poker sites nemen een klein gedeelte van elke pot die gespeeld wordt in hun poker room. Dit gedeelte heet ‘rake’.

Poker rooms geven normaliter een gedeelte van de rake terug aan de speler in de vorm van stortingsbonussen, freerolls, en andere beloningen. Als je een rakeback deal sluit, kom je vaak nog steeds in aanmerking voor al deze voordelen en rakeback.


Hoeveel geld kan ik besparen?

Een actieve speler op de mid of high stakes kan $10.000 aan rake betalen per maand. Als je een rakeback deal maakt met Coinflip dan kun je een gedeelte van dit geld terug krijgen. Als je een rakeback deal hebt van 30% en je raked $10.000 in een maand dan krijg je $3.000 rakeback.

Hoe krijg ik rakeback?

Je zult dan een account moeten registreren bij een poker room en onze instructies volgen. Op de poker rooms pagina van de website vind je informatie over de rakeback die aangeboden wordt door de verschillende rooms. Full Tilt Poker biedt bijvoorbeeld 27% rakeback aan.

Kan ik ook een account registreren op een room als ik daar al een account heb?

Neem contact met ons op en wij kijken of het mogelijk is om je account op te nemen in ons rakeback programma. Contactformulier hier te vinden.

Wat is ‘dealt rake’ en ‘contributed rake’?

Deze termen laten zien welke rake methode een site gebruikt. Op onze poker rooms pagina staat per site welke rake methode ze gebruiken.

Contributed: Met deze methode rake je wanneer je geld geïnvesteerd hebt in de pot en nog steeds in de hand bent wanneer de flop gedeeld wordt. Jouw gedeelte van de rake is hetzelfde gedeelte als je geïnvesteerd hebt in de pot. Voorbeeld: drie spelers zitten in een pot, en 1 daarvan heeft $20 in de pot zitten, spelers 2 en 3 hebben er beide $10 inzitten. De poker room haalt de rake ervan af, in dit geval $2. Jouw rake wordt als volgt berekend: Speler 1= 20/40,($2) spelers 2 en 3 10/40 ($2). Dus speler 1 krijgt $0.30 rakeback (30%) voor zijn gedeelte van de totale rake.

Dealt: Een spelers rake wordt per hand bepaald door de totale rake door het aantal spelers per hand te delen, je hoeft dus geen geld in de pot te investeren om rake te verzamelen. De enige vereiste is dat je kaarten gedeeld krijgt elke hand op het begin van de hand. Wanneer de totale rake $2 is en er doen 5 spelers mee aan de hand dan krijgt elke speler $0.40 (2/5) elke speler krijgt dan $0.12 rakeback (30% van $0.40).

Wanneer wordt de rakeback betaald, en wie betaalt het?

Dit ligt aan de poker room (het kan een bepaalde dag zijn elke maand, week etc.). Meer informatie over dit onderwerp vind je op de poker rooms pagina. Soms is de betaling later door updates etc., maar de poker rooms lichten ons dan meteen in, en wij nemen dan contact op met onze spelers via pm of forum.

De poker room betaald de rakeback direct in de account van de speler.

Ik heb geen rakeback ontvangen of ik heb minder ontvangen dan ik zou moeten krijgen, hoe komt dat?

- Lees de voorwaarden nog eens goed door. Sommige poker rooms hebben een minimum aan rakeback of een aftrek van de rake (bonussen, fees etc.). Wanneer een poker room zegt dat een speler minimaal $15 in rakeback moet hebben met een deal van 30% dan moet de speler in ieder geval $50 raken gedurende een kalender maand om rakeback te ontvangen.

- Als je nog steeds geen antwoord hebt op je vraag, bezoek dan ons forum en probeer het onderwerp daar te vinden. Al kun je die daar niet vinden, kun je zelf een topic starten of onze klantenservice een email sturen. Beschrijf je probleem en vergeet niet om persoonlijke details te vermelden plus je poker room alias, zodat we je snel kunnen helpen.

- Wanneer je algemene vragen hebt over de room zelf, dan kun je het beste contact opnemen met de support van de room zelf. Als je niet binnen 2 á 3 dagen antwoord krijgt op je vraag, of je bent niet tevreden met het antwoord kun je contact opnemen met ons support. Vermeld hier alsjeblieft het antwoord van de poker room en je persoonlijke details bij.

Hoe kan ik mijn rake checken?

We hebben een rake counter voor bijna elke poker room op onze site. De counter wordt elke dag ge-update maar er kunnen vertragingen zijn door de rooms. Meestal zijn deze vertragingen niet meer dan 1-2 dagen. Je counter wordt ge-update wanneer we de informatie van de poker room ontvangen.

De rake counter laat je maandelijkse rake zien ook al betaalt de room elke week rakeback. Wat je totaal aan rake verzameld hebt staat op de hoofdpagina. Door op de poker room te klikken kun je rake stats in meer detail zien.

FAQ over rake statistieken

Hoe vaak wordt de counter ge-update?

- Normaal elke dag. De rake van de dag ervoor wordt elke middag ge-update. Dit kan verschillen door verschillende poker rooms.

Waarom wordt hetzelfde getal meerdere dagen achter elkaar neergezet in mijn gedetaileerde rake statistieken pagina?

- Sommige poker rooms geven ons niet dagelijk statistieken. In dit geval nemen we het meest recente rake getal en verdelen dat over de dagen waar het op van toepassing is. In dit geval staat het in een ander lettertype vermeld.

Waarom wordt de counter niet geupdate?

- Wanneer je het rake stats formulier hebt ingevuld op het poker rooms tabblad en de counter wordt niet geupdate terwijl je wel speelt neem dan contact met ons op.

Mocht je hulp nodig hebben:

Stuur dan hier je vraag/klacht naartoe.

Onderwerp: Naam van de poker room + het probleem. Bijvoorbeeld ‘Rake stats voor Poker Room X worden niet weergegeven’.

Bericht: Beschrijf het probleem zo duidelijk mogelijk