Joran van der Sloot is meerdere malen in het nieuws geweest de afgelopen vijf jaar, maar niet op een positieve manier. Hij is hoofdverdachte in de verdwijningszaak Natalee Holloway en de moord op een andere vrouw in Peru dit jaar. Nu staat de politie op het punt om een doorbraak te maken in de Arubaanse zaak, omdat ze een kaakbot hebben gevonden van de vermiste vrouw.

Natalee Holloway, een 18-jarige Amerikaanse vrouw is sinds haar bezoek op Aruba vijf jaar geleden nog steeds vermist. Vorige week vond een groep toeristen een menselijk kaakbot op het strand en vastgesteld is dat het toebehoort tot een jonge vrouw. De resultaten van het DNA onderzoek zullen binnen een paar weken bekend zijn en als dit bot tot Holloway behoort, kan Joran van der Sloot uiteindelijk belast worden voor haar moord. ABC News heeft meer informatie.

Van der Sloot is de hoofdverdachte in de zaak en hij heeft ook meerdere keren toegegeven dat hij Holloway heeft vermoord en haar lichaam heeft gedumpt in de zee. Hij heeft zijn verklaring echter een paar maal ingetrokken.

Van der Sloot’s vader was een bekende advocaat op Aruba en hij wordt er ook van verdacht meegeholpen te hebben met het lozen van het lichaam. Daarna heeft hij zijn expertise en connecties gebruikt om er zeker van te zijn dat Joran niet in de gevangenis terecht zou komen. Zijn vader stierf eerder dit jaar aan een hartaanval.

In mei 2010 was van der Sloot in Lima, Peru. Hier heeft hij Stephany Flores vermoord, die hij een paar dagen eerder had ontmoet bij het casino. Van der Sloot was in Lima om het LAPT event te spelen. Hij werd een paar dagen later gepakt in Chili en zit in de gevangenis van Peru te wachten op zijn rechtszaak. Hij heeft ook toegegeven dat hij Flores heeft vermoord en was boos omdat ze in zijn laptop keek en erachter kwam dat hij verdacht was van moord.

In de media wordt gezegd dat Van der Sloot een pokerpro is, maar er zijn weinig feiten die dit bevestigen. In werkelijkheid verdiende hij zijn geld met mensensmokkel van vrouwen uit Thailand, die als prostitué gingen werken in Europese landen.