Pokercast co-host Mike Johnson heeft een belangrijk topic geopend op het 2+2 forum met de speculatie over Phil Hellmuth’s vertrek van UB. Johnson geloof dat er wat stress is tussen de speler en de site.

Johnson is iemand die weet wat er zich afspeelt in de pokerwereld, dus het is altijd interessant als hij iets meldt. Hij zegt dat Hellmuth het UB logo niet meer draagt sinds een aantal weken en hij speelde zonder de logo’s tijdens de PokerStars NAPT Bounty Shoutoot dat op televisie werd uitgezonden.

Johnson gelooft dat het een eenvoudige geldzaak is, omdat UB niet wil voldoen aan Hellmuth’s enorme eisen en daardoor waarschijnlijk het contract zal verbreken.

Veel mensen zeggen dat Phil Hellmuth niet meer de man is, zoals hij dat voorheen was aan de pokertafels en dat hij slechts “de beste speler van de wereld” voor zichzelf is. Misschien is dat zo, maar het in onmiskenbaar dat de man beroemd is en één van de weinige pokerpro’s is die bijna iedereen kent. Dus zijn marktwaarde is vrij hoog.

In de discussie die volgt, zullen de volgende scenario’s mogelijk zijn als Hellmuth UB zal verlaten.

1. PokerStars of Full Tilt Poker zal hem benaderen. Echter is de vraag of Hellmuth dit wil doen met andere gezichten van de site. Daardoor zal PokerStars waarschijnlijk beter bij hem passen.

2. Een andere partij die in de race is zal PartyPoker dan worden. Ze zullen het waarschijnlijk niet erg vinden om hem te tekenen, wanneer ze de Amerikaanse markt mogen betreden. Voor Hellmuth is dit een goede keus, want hij zal de #1 worden van de site.

3. Hellmuth zal in de voetsporen van Doyle Brunson treden en zijn eigen site opzetten.

4. Hellmuth zal getekend worden door een casino als MHM, Harrah’s etc. Voor hen zijn de eisen van Hellmuth slechts tipgeld en geven een prominent figuur als hem een goede kans als de Amerikaanse markt opengaat.